Fifty Shades of Grey, verzonnen verkrachting II

 

LONDEN – De rechtszaak van een Brits meisje die haar vader voor de rechter sleepte wegens jarenlange verkrachting kreeg een opmerkelijke wending. De man leek kansloos in het proces, het enige wat hij kon uitbrengen was: „Ik heb het niet gedaan”. Gelukkig voor hem keerde het tij.

De vader zou in een periode van zes jaar het meisje op regelmatige basis verkracht hebben. Het proces leek onmogelijk te winnen voor de vader door de sterke beschuldigingen van zijn dochter. Daarom nam hij de gespecialiseerde advocate Cathy McCulloch onder de arm.

 Zij kwam al snel iets vreemds op het spoor aan de hand van de verklaringen die het meisje aflegde bij de politie. De advocaat van de vader vond het meisje wel erg volwassen klinken in de gedetailleerde omschrijving van haar bekentenis en hoe ze zich daarbij voelde.
Vijftig Tinten Grijs

Pas op de eerste dag van het proces spraken de advocate en haar cliënt (de vader dus) met elkaar. Na enkele minuten ontdekte McCulloch dat ‘Vijftig Tinten Grijs’, de internationale bestseller van E.L. James, het favoriete boek van het meisje was. Daarop besloot de advocate zelf een exemplaar te kopen en snel even door te lezen. Ze merkte direct op hoeveel gelijkenissen er waren tussen het boek en het verhaal van het meisje.

Na de tweede procesdag – die snel beëindigd was – analyseerde McCulloch het boek uren. De uitkomst: zeventien vergelijkbare incidenten.

 

“Een lesje leren”

De volgende dag, na een kruisverhoor van zo’n zeven minuten, bekende het meisje. Ze had alles verzonnen om haar vader “een lesje te leren”. Want hij „ruïneerde” haar leven, zei ze. Het recht zegevierde uiteindelijk en de vader werd vrijgesproken van alle beschuldigingen.

Bron: De telegraaf

Copyright ©  Alle rechten zijn voorbehouden aan de maker van deze website: Choosewise.nl.