Vermijd negatieve mensen

Vermijd negatieve mensen ofwel EnergieVampieren.

Je kent vast wel mensen die constant klagen, zelf-geobsedeerd zijn, alleen over “hun” ziekten praten, niet naar jou willen luisteren, en zodra je maar iets over jezelf vertelt weten zij het wel hun richting uit te krijgen om vervolgens met hun klaaggezang verder te gaan, en dit nog maar zachtjes uitgedrukt. Huilebalken, aandachtverslaafden of energie vragende mensen. Wat als je een ouder hebt die negatief is? Of je partner? Wat doet dit met jou en wanneer stopt dit? Of een collega? Negatieve mensen zitten namelijk overal en soms kun je er zelfs niet omheen. Daarom zit er soms niets anders op dan ontspannen met negatieve mensen om te gaan, zodat zij geen effect hebben op jouw welzijn.

Negatieve mensen om je heen kan een serieuze bedreiging voor je gezondheid betekenen. Het drukt op je gemoedsrust, je emotionele gezondheid kan achteruit gaan, en je weerbaarheid kan aangetast worden. Het kan allerlei fysieke klachten veroorzaken zoals hartkloppingen, hoge bloeddruk, afvallen, maar het kan ook je zelfvertrouwen en eigenwaarde in een rap tempo afbreken.

Als je negatieve mensen mijdt of het contact met hen tot een minimum weet te beperken:

 • Kan je weer terug volledig opbloeien!!
 • Je kunt weer terug positiever in het leven staan!!
 • Je krijgt meer energie en wordt fitter.
 • Je wordt weerbaarder.
 • Bent gemotiveerder
 • Doet je eigen ding en trekt je eigen plan.
 • Komt in je eigen kracht te staan, “in Your Own Strength”.

Het is de hoogste tijd dat jij jezelf beschermt tegen negatieve invloeden van negatieve mensen. Zij vergiftigen hun omgeving door de houding die zij hebben. Eigen initiatief wordt afgedaan als zinloos en dat het geen zin heeft om je zo uit te sloven. Door de uitstraling die zij hebben zuigen ze je levensenergie weg. Bloedzuigers, energievampieren of hoe je ze noemen wilt. Een dringend advies is om ze te mijden, of zo kort mogelijk met hen contact te hebben!! Dit voor eigen behoudt. Als je weet wie deze energievampieren zijn, ontloop ze en vertel ze vooral niet over je toekomstplannen. Zij zullen je al dan niet opzettelijk tegenwerken. Negatieve mensen proberen je altijd te ontmoedigen en te demotiveren omdat in het algemeen jouw succesverhaal hen op hun falen wijst. Blijf positief en behoudt je motivatie voor alles. Laat hun opmerkingen niet aan jou knagen.

Je vasthouden aan verkeerde mensen, die keer op keer je positieve inspanningen de grond inboren en je levensplezier gaan kosten, kun je beter niet toelaten. Zij kunnen jou je carrière kosten. Zij weerhouden jou van je plannen, plannen zoals:

 • Afvallen, lijnen.
 • Sporten
 • Volgen van een studie.
 • Reizen, of een wereldreis maken.
 • Jou keuze van beroep.
 • Het najagen van je dromen, en het waarmaken daarvan.
 • Keuzes maken voor jezelf en alleen voor jezelf.

” Don’t worry about those who talk behind your back, they’re behind you for a reason”.

Omgaan met negatieve mensen, hoe doe je dit:

 1. Stel grenzen, en maak deze duidelijk. Als iemand alleen maar negatief is en niets helpt, dan houdt het soms op. Soms is het beter om afstand te nemen van zo’n persoon. Dat is niet altijd makkelijk maar soms kan het niet anders en moet je rekening houden met jezelf en je eigen welzijn. Je kunt dit doen door eerlijk te zijn en te zeggen dat je het niet fijn vind, dat deze persoon zo negatief is, en dat het teveel van jou vergt. Dat je aan andere gesprekken meer de voorkeur geeft. Mocht dit niet helpen dan kun je aangeven dat wanneer de negativiteit niet stopt jij meer afstand zult moeten nemen.
 2. Zwak je positieve reacties wat af. Extreme positiviteit als tegenreactie op negativiteit versterkt namelijk de neiging om negatief te zijn alleen maar. Negatievelingen zullen het zien als een uitdaging om er net zo hard tegenin te gaan. Vanuit deze afgezwakte positie is het weer makkelijker om meer positiviteit in het gesprek te brengen.
 3. Voorkom één op één situaties met een negatief persoon. Zoek een groep op. Zorg ervoor dat er meer personen aanwezig zijn. Meerdere personen kunnen namelijk een hoop veranderingen teweegbrengen in negatieve gedragingen van één persoon. Ook de dynamiek in het gesprek veranderd hierdoor.
 4. Prijs de persoon voor positieve dingen, geef daar een compliment over.
 5. Wees vriendelijk maar voedt niet hun ego. Praat niet met hen mee. Zij zijn namelijk opzoek naar mensen die hun ego voeden om zichzelf beter te voelen.
 6. Spendeer zo weinig mogelijk tijd met negatieve mensen.
 7. Zorg dat jij het gesprek leidt. Vraag aan iemand die negatief is nooit” Hoe gaat het ?”. Dit is een inkoppertje met alle gevolgen van dien. Voordat je er erg in hebt zit je in zijn negativiteit.
 8. Negatieve mensen vermijden positieve mensen.
 9. Vermijd negativiteit niet alleen voor jezelf, maar ook voor je geliefden en met name kinderen
 10. Houd een spiegel voor. Als het niet lukt om iemand die negatief is op een subtiele manier te helpen dan confronteer de ander glashard met zijn negativiteit. Doe dit wel op een assertieve manier. Wees open en oprecht over het gedrag van de ander. Laat zien dat hij aan het klagen is zonder einde en zonder daarvoor een oplossing te hebben. Sommige hebben het niet eens door dat zij zo negatief overkomen. En natuurlijk zijn er altijd mensen die dat wel doorhebben maar graag in deze rol wensen te blijven. Het is dan aan jou welke keuze jij maakt!!
 11. En bovenal, voel je niet schuldig. Wij hebben allemaal recht op geluk. Om je gelukkig te voelen moet je niet telkens iemand anders zijn negativiteit ondergaan. Stel alles in het werk om dit een halt toe te roepen en jezelf gelukkig te maken. Ook als je hiervoor sommige mensen moet leren loslaten. Besluit daarom vandaag dat je het recht hebt om gelukkig te zijn. Weiger om nog langer als klaagmuur te dienen voor ander mensen.

Lukt dit niet, dan zijn er twee mogelijkheden

 1. Geef aan dat je gedemotiveerd wordt door de negatieve opmerkingen en dat je serieus overweegt om deze persoon niet meer te zien.
 2. Je neemt zelf geen contact meer op. Kans bestaat dan dat de relatie/contact vanzelf doodbloed.

Copyright © Alle rechten zijn voorbehouden aan de maker van deze website: Choosewise.nl.